Torcik z kaszanką - przepis przedstawia Klaudia Budny w Szamanie na Ekranie

Torcik z kaszanką - przepis przedstawia Klaudia Budny w Szamanie na Ekranie

Składniki na 2 porcje:

Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, ugotować ze szczyptą soli, odcedzić i rozgnieść z masłem.

Cebule i czosnek posiekać na drobną kosteczkę, a cukinie i paprykę pokroić na kostkę około 0,5 cm. Cebule z czosnkiem zeszklić na patelni z odrobiną oleju, a następnie odłożyć połowę na drugą patelnię i dodać paprykę. Smażyć przez chwile i dodać cukinię do papryki.

W tym samym czasie na drugą patelnie dodajemy przecięta kaszankę i smażymy. Kiedy cukinia zacznie być miękka dodajemy pokrojonego pomidora lub 2 łyżki pulpy pomidorowej, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy jeszcze chwile. Kaszankę również doprawiamy, zgniatamy i mieszamy z cebulą. Wyłączamy ogień.

W rondelku gotujemy wodę, zmniejszamy ogień i wbijamy jajko. Czekamy aż białko się zetnie. Żółtko powinno być płynne. W tym czasie na talerzu układamy puree ziemniaczane, na to warzywa, następnie kaszankę i na wierzch jajko.

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.