Dominika Madaj

Śledzie z nutą ananasa

Śledzie z nutą ananasa
Dominika Madaj

Przepis na ulubioną sałatkę śledziową mojej rodziny.

Kliknij w poniższy obrazek, aby wykupić dostęp do unikalnego albumu "Smaki Krakowa 2014":

Składniki:
1/2 kg śledzi matiasów
3 cebule czerwone
puszka ananasów
1/2 szklanki majonezu
mały jogurt ananasowy
łyżka stołowa curry

Przygotowanie:
Śledzie pokroić w paski. Cebule pokroić w piórka i sparzyć gorącą wodą. Ananasy, jeśli nie są w kawałkach, pokroić w kostkę. Majonez, jogurt i curry połączyć, wlać na pozostałe składniki. Odstawić na trzy godziny do lodówki.

Dominika Madaj

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.