Propozycje dla miłośników ostrych smaków

Czytaj dalej
Fot. mistockphoto
Magda Weidner

Propozycje dla miłośników ostrych smaków

Magda Weidner

Kurczak z pastą z awokado i papryczką pepperoni

SKŁADNIKI:

Przygotowanie
Kurczaka marynujemy w oliwie i przyprawach, następnie smażymy go z obu stron na patelni i układamy na talerzu. Awokado kroimy w kostkę, a pepperoni w półkrążki. Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek i smażymy pokrojone wcześniej produkty. Następnie dodajemy sok z limonki z łyżeczką cukru. Doprawiamy do smaku. Pastę podajemy z przygotowanym wcześniej kurczakiem i grzankami.

Pikantny makaron z papryczkami jalapeno

SKŁADNIKI:

Przygotowanie
Gotujemy makaron. Białą paprykę kroimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne. Jalapeno kroimy w drobne plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy pokrojone składniki i dusimy przez ok. 10 minut. Dodajemy śmietankę, sos chili oraz pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Doprawiamy zielonym pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Podajemy z makaronem.

Chcecie podzielić się pomysłami? Napiszcie do nas na mejl:
magda.weidner@polskapress.pl

Magda Weidner

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.