![Zimny prysznic Piotra Myszki w Japonii [ZDJĘCIA, WIDEO]](https://d-pt.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/63/80/59dd0940b190e_o,size,1088x550,opt,w,q,71,h,78d218.jpg)
Rozmowa z Piotrem Myszką, żeglarzem olimpijskiej klasy RS:X, o fascynacji Japonią, do której będzie chciał wrócić w 2020 roku na igrzyska.
Paweł Tarnowski, kolega z kadry, bardzo chwalił japońską kuchnię. Też ją polubiłeś?
To kuchnia bardzo lekkostrawna i delikatna. Jest w niej bardzo dużo ryb, oczywiście ryż i zupa. To taka podstawa. Te trzy składniki przewijają się przez cały dzień, od śniadania po kolację. Tradycyjne jedzenie jest serwowane praktycznie w każdym miejscu w mieście.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień