Sześć osób z dzisiejszego województwa podkarpackiego znalazło się na liście zidentyfikowanych po wielu latach pracy zespołu prof. Krzysztofa Szwagrzyka z IPN.
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w perspektywie - ekonomiczne. Sztuczne mięso powstaje m.in. w Państwowym Instytucie...
Właśnie oglądamy w kinach film „Czarna owca” z Arkadiuszem Jakubikiem w jednej z głównych ról. Nam znakomity aktor opowiedział o swej rodzinie - tej, w której się wychował i tej, którą sam stworzył.
Rozmowa z prof. Ryszardem Tadeusiewiczem, robotykiem, informatykiem, wieloletnim rektorem Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie.
Jest kobietą niezależną. Nawet kiedy mogła bez stresów żyć na garnuszku męża, chciała pracować i zarabiać swoje pieniądze. I okazało się, że to była dobra decyzja.
Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.
Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.
© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.
Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.