
Tytuł najlepszego produktu tradycyjnego trafił do włocławskiego KeSeM-u za twaróg „Klinek”. To kolejne wyróżnienie dla wyrobu z Kujaw.
Włocławski twaróg zdobył na XI Międzynarodowych Targach Żywności Ekologicznej i Naturalnej Natura Food w Łodzi złoty medal oraz Nagrodę Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi za najlepszy produkt tradycyjny wystawiany na targach. Nagrody przypadły twarogowi „Klinek”. To nie jedyne wyróżnienia dla wyrobów KeSeM-u. Spółdzielnia cały czas zachowuje tradycyjne metody produkcji. Świadczą o tym certyfikaty, między innymi „Jakość Tradycja”, którego logo mogą umieszczać na twarogach, śmietanach, maśle i kefirze.
Jak wygląda proces produkcji twarogu? Czytaj w dalszej części artykułu.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień