Wigilijne spotkanie bydgoszczan dowodzi, że święta są coraz bliżej i trzeba kończyć przygotowanie tradycyjnych potraw!
W Bydgoszczy: wigilia miejska na Placu Teatralnym z pierogami i prawdziwym św. Mikołajem z Finlandii, część sklepów bez żywych karpi, restauracje kończą przyjmowanie zamówień na bożonarodzeniowe potrawy.
Przygotowania do świąt Bożego Narodzenia na ostatniej prostej. Nadszedł czas na przygotowywanie dwunastu tradycyjnych potraw, w tym pierogów z kapustą i grzybami.
Lepione z aniołami
Mistrzami w lepieniu pierogów są na pewno osoby pracujące w Pierogarni Pod Aniołami Caritas Diecezji Bydgoskiej. Pierogi, w tym roku, zostały m.in. podane podczas diecezjalnego i miejskiego spotkania wigilijnego.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień