U Banatkiewiczów pachnie już poznańskimi rogalami [WIDEO]

Czytaj dalej
Fot. Dawid Łukasik
Izabela Mortas

U Banatkiewiczów pachnie już poznańskimi rogalami [WIDEO]

Izabela Mortas

Tradycja wypieku rogali świętomarcińskich w Poznaniu sięga 1891 roku. Gdy zbliżał się dzień świętego Marcina, który wypadał 11 listopada, ówczesny proboszcz poznańskiej parafii pod wezwaniem świętego Marcina ksiądz Jan Lewicki zaapelował do wiernych, aby wzorem patrona zrobili coś dla biednych.

Właściciele zdradzają, jak przygotować ten świętomarciński przysmak.

Pozostało jeszcze 94% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Izabela Mortas

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.