Tym razem zajrzeliśmy za kulisy obozu przygotowawczego Stali Mielec. Przeczytaj jak polskie drużyny trenują w Turcji

Czytaj dalej
Fot. Kuba Zegarliński
Kuba Zegarliński

Tym razem zajrzeliśmy za kulisy obozu przygotowawczego Stali Mielec. Przeczytaj jak polskie drużyny trenują w Turcji

Kuba Zegarliński

Dwa tygodnie temu pisaliśmy o tym, jak wyglądają przygotowania ligowców do rundy wiosennej na przykładzie Stali Mielec. Tym razem zajrzeliśmy za kulisy obozu przygotowawczego mieleckiej drużyny.

Teraz postanowiliśmy zajrzeć za kulisy zagranicznych obozów. Już od kilku lat polskie drużyny, czy to z ekstraklasy, czy z 1 ligi, za swoją bazę obierają Turcję, najczęściej prowincję Antalya.

To również tam od czwartku przebywają piłkarze i sztab szkoleniowy PGE Stali Mielec. Jak wygląda organizacja takiego obozu, jakie zajęcia serwowane są piłkarzom, czy poza ciężką pracą jest również czas na odpoczynek nad morzem? Poniższy tekst powinien odpowiedzieć na wszystkie te pytania.

W tekście przeczytasz m.in.:

  • "Dziwiło mnie jedynie, że na zakupy wybrali się jedynie młodzi zawodnicy, a starsi i bardziej doświadczeni bazar odwiedzili dopiero ostatniego dnia - mówi Jakub Popielarz, w latach 2009-2012 zawodnik ekstraklasowej Lechii Gdańsk, obecnie dyrektor Krośnieńskiej Akademii Piłkarskiej."
  • "Cena obozów w Turcji jest atrakcyjna dla bardzo wielu klubów, nie tylko polskich"
Pozostało jeszcze 83% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 2,46 zł dziennie.

    już od
    2,46
    /dzień
Kuba Zegarliński

Dodaj pierwszy komentarz

Komentowanie artykułu dostępne jest tylko dla zalogowanych użytkowników, którzy mają do niego dostęp.
Zaloguj się

plus.nowiny24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2022 Polska Press Sp. z o.o.