
Awokado, olej z orzechów włoskich to doskonałe źródła tłuszczów, które powinny znaleźć się w diecie
Tłuszcze roślinne stanowią jeden z bardzo istotnych elementów zbilansowanej diety człowieka. Jednak niektóre, jak olej z orzechów włoskich czy olej z awokado, stanowią wyjątkowo cenne źródło tłuszczów nienasyconych, niezbędnych dla właściwego funkcjonowania naszego organizmu. O specyfice tych dwóch drogocennych olejów opowiada doktor nauk medycznych Lucyna Pachocka, kierownik Ogólnopolskiego Centrum Dietetyki w Instytucie Żywności i Żywienia, ekspert programu „Zdrowe tłuszcze”.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień