Monika Zacharzewska

Szpitalne jedzenie w Słupsku i Bytowie bez zastrzeżeń

Szpitalne jedzenie w Słupsku i Bytowie bez zastrzeżeń
Monika Zacharzewska

Inspekcja Handlowa skontrolowała jakość jedzenia serwowanego m.in. w szpitalach.

Skontrolowano dwie firmy działające w Słupsku, a serwujące posiłki w szpitalach w Słupsku i Bytowie. Inspektorzy nie mieli większych zastrzeżeń.

Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe w całej Polsce, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów. Inspektorzy wykazali, że aż 71 proc. skontrolowanych firm cateringowych łamie przepisy. Na liście przewinień były przeterminowana żywność, niehigieniczne warunki przechowywania żywności, mniejsze od normatywnych porcje.

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Monika Zacharzewska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.