Inspekcja Handlowa skontrolowała jakość jedzenia serwowanego m.in. w szpitalach.
Skontrolowano dwie firmy działające w Słupsku, a serwujące posiłki w szpitalach w Słupsku i Bytowie. Inspektorzy nie mieli większych zastrzeżeń.
Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe w całej Polsce, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów. Inspektorzy wykazali, że aż 71 proc. skontrolowanych firm cateringowych łamie przepisy. Na liście przewinień były przeterminowana żywność, niehigieniczne warunki przechowywania żywności, mniejsze od normatywnych porcje.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień