
O tym, jak zmienia się świętokrzyska gastronomia, rozmawiamy z Krzysztofem Zamczykiem z Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.
Izabela Mortas: Jeszcze kilka lat temu lokale w naszym regionie nie cieszyły się tak dużym zainteresowaniem jak dziś. Skąd ta zmiana?
Krzysztof Zamczyk: Myślę, że głównym powodem jest zmiana standardu życia na lepsze. Coraz więcej osób zaczyna zarabiać lepiej, ale z drugiej strony wszyscy mamy obecnie też znacznie mniej czasu niż kiedyś.
Dowiedz się m.in:
- jak świętokrzyskie restauracje będą wyglądać za kilka lat
- czy polska, tradycyjna kuchnia odejdzie w zapomnienie?
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień