Sprawdź, o czym piszemy w Gazecie Lubuskiej Plus?
Coraz częściej w lubuskich firmach słychać język ukraiński. Dlaczego pracodawcy chętnie zatrudniają przybyszy zza wschodniej granicy? O Domu Życia w Zielonej Górze rozmawiamy z Ewą Minge oraz Małgorzatą Sawicką. Mamy też coś smaczego: 30 przepisów na przetwory z warzyw.
">Zajrzyj do pełnego wydania Gazety Lubuskiej Plus.
Tylu Ukraińców jeszcze u nas nie pracowało Firmy się o nich biją. Są tani, z reguły sumienni, nie narzekają. I przyjeżdżają do nas setkami. Ukraińcy coraz częściej przyjeżdżają do Polski całymi rodzinami. Ale nie mogą tu zostać na stałe.
Dołączcie do nas, by razem wspierać chorych! O Domu Życia w Zielonej Górze rozmawiamy z projektantką i założycielką Fundacji Black Butterflies Ewą Minge oraz Małgorzatą Sawicką, prezesem zarządu Fundacji.
Szpital kliniczny potrzebuje miejsca, więc się rozbuduje Między szpitalnymi budynkami w Zielonej Górze powstanie czteropiętrowy łącznik, w nim sale chorych i miejsca dla studentów. Czekamy też na Centrum Zdrowia Matki i Dziecka
Lubuskie... krainą muzyki dawnej? Tak! Jakie koncerty z Lubuskiego mogą pochwalić się kilkudziesięcioma milionami radiosłuchaczy? Te z Festiwalu Muzyka w Raju w Paradyżu.
30 przepisów na przetwory Uzupełniamy domowe spiżarnie w przetwory z pomidorów, cukinii, fasoli i nie tylko.