Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

Czytaj dalej
Fot. Jarosław Ziarek
(MJ)

Słodkości w kwiatach - torty i ciasta dekoruje się dziś różami, bratkami, stokrotkami...

(MJ)

Bukiet kwiatów na stole czy ikebana na komodzie dziś już nie wystarczy. Najnowsze trendy we florystyce sięgają sztuki kulinarnej. I tak jak ona – są ulotne, jedyne i niepowtarzalne.

Tort z kwiatów
Kwiatowe torty mogą albo jedynie stanowić ozdobę stołu, albo być jednocześnie ozdobą i wykwintnym deserem. Taki tort w klasycznym okrągłym kształcie może stanąć na stole na paterze na wysokiej nóżce. Wykonuje się go wykorzystując kwiaty trwałe – np. koreanki, a kolory dobiera zgodnie z koncepcją całej aranżacji.

Pozostało jeszcze 86% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
(MJ)

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.