Rodzinne gotowanie pod okiem mistrza Reya
Mikołaj Rey, kucharz znany z „Master Chef”, dziennikarz kulinarny Dzień Dobry TVN, był honorowym gościem oraz jurorem finału akcji „Smacznie Zdrowo Kolorowo”, który odbył się wczoraj w restauracji Rajskie Jadło.
„Smacznie Zrowo Kolorowo” to familijny konkurs kulinarny organizowany od 2013 r. przez Prywatną Szkołę Podstawową „Kornelówka”. Promuje zróżnicowaną kuchnię i rodzinne gotowanie. Dwuosobowe zespoły, składające się z osoby dorosłej i dziecka, rywalizują w nim, przygotowując czterodaniowe menu, złożone z przystawki, zupy, dania głównego i deseru. Konkurencja jest mocna, a pomysły na dania zaskakujące. Uznanie Mikołaja Reya zdobyła wczoraj np. szara reneta faszerowana kaszanką z cynamonem - przystawka Izy Maciejak i jej córek: Marty i Gabrysi.