Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

Czytaj dalej
red

Przetwory ze śliwek [PRZEPIS]

red

Jak przygotować przetwory ze śliwek, które możemy wykorzystać np. zimą? Podpowiadamy Wam, jaki jest najlepszy sposób na te pyszne owoce.

Na początek potrzebujemy kilograma śliwek, bez pestek.

Owoce myjemy i wrzucamy do garnka, a potem smażymy na delikatnym ogniu około 5 godzin.

Kiedy śliwki zgęstnieją, należy dodać cukru (wedle uznania, może to być np. pół szklanki).

Następnie powinniśmy dodać pół tabliczki czekolady, a całość rozmieszać i włożyć do małych słoiczków.

Pasteryzowanie powinno trwać od 3 do 5 minut.

W ten sposób przygotowane śliwki są wyśmienite do kanapek, naleśników, deserów czy też ciast.

red

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2025 Polska Press Sp. z o.o.

Dokonywanie zwielokrotnień w celu eksploracji tekstu i danych, w tym systematyczne pobieranie treści, danych lub informacji z niniejszej strony internetowej, w tym ze znajdujących się na niej publikacji, przy użyciu oprogramowania lub innego zautomatyzowanego systemu („screen scraping”/„web scraping”) lub w inny sposób, w szczególności do szkolenia systemów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji (AI), bez wyraźnej zgody Polska Press Sp. z o.o. w Warszawie jest niedozwolone. Zastrzeżenie to nie ma zastosowania do sytuacji, w których treści, dane lub informacje są wykorzystywane w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe. Szczegółowe informacje na temat zastrzeżenia dostępne są tutaj.