
Tym razem dziennikarze „Breslauer Zeitung” donosili o rosnących cenach żywności, o trudnej sytuacji wrocławskich piekarzy oraz o mące złej jakości. To wszystko musiało odbić się na konsumentach.
Nie tak dawno pisaliśmy o podwyżkach cen żywności, o których informowała „Breslauer Zeitung”. Trudna sytuacja w 1920 roku dotknęła także piekarzy.
Lato 1920 roku było naprawdę gorące, prawie jak w tropikach. Możemy więc tylko przypuszczać, że było dużo cieplej niż w tym roku. Jeden z dziennikarzy, Paul Plüddeman, relacjonując koncerty, nadmienił nawet, że w Hali Ludowej było parno jak... w szklarni.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień