Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Pastrami Store - stylowe wnętrze i znakomite smaki z pastrami w roli głównej

Czytaj dalej
Ula Sobol

Pastrami Store - stylowe wnętrze i znakomite smaki z pastrami w roli głównej

Ula Sobol

Pastrami Store mieści się przy ul. Matejki 8 a. Stylowe wnętrze i znakomite smaki z pastrami w roli głównej. Tak naprawdę pastrami narodziło się w drugiej połowie XIX wieku w Nowym Jorku. Do Rzeszowa trafiło w 2017 roku. – Z miłości do wołowiny narodził się pomysł otwarcia lokalu serwującego kanapki po brzegi wypełnione tradycyjnym amerykańskim pastrami – wyjaśnia Kamila Rydz. – Pastrami jest to sposób przyrządzania najczęściej mostka wołowego opierającego się na długim marynowaniu, częściowym suszeniu z ziołami i przyprawami oraz wędzeniu. Po kilku godzinach naparowaniu otrzymujemy produkt, który rozpływa się w ustach.

Pastrami Store serwuje
5 rodzajów kanapek: Klasyk (pastrami 200g, musztarda), Klasyk XXL (300 g pastrami, musztarda), Rueben (pastrami, sos rosyjski, kapusta kiszona, ser), Colesław (pastrami, kapusta biała lub czerwona) oraz Pastrami Pate (zmielone pastrami z pietruszką, majonez, ogórek
i kajzerka).

Każde pastrami podawane jest dodatkowo z ogórkiem kiszonym.

Burger Store i Pastrami Store ujmuje nie tylko świeżym i pysznym jedzeniem, ale także sympatyczną i zawsze uśmiechniętą obsługą. W Burger Store można napić się wypasionej herbaty z miodem, sokiem imbirowym i plastrem pomarańczy nadziewanym goździkami, w Pastrami Store są herbaty Teapigs czyli herbaty z serii naparów ziołowych, pełne smaku prawdziwych owoców i liści. W obydwu lokalach zaś można napić się lekko gazowych lemoniad On Lemon m.in o smaku Gruszki czy Rabarbaru lub niemieckich Fritz o smaku Melon, Wiśni, Coli z pomarańcza.

Zarówno każdy burger jak i pastrami oferowany jest na miejscu, na wynos i na dowóz.

Pastrami REUBEN

Składniki:

- 2 kromki chleba pszennego,
- sos rosyjski na bazie buraków, ogórków i chrzanu (sosem smarujemy chleb),
- pastrami 70g/140g,
- kapusta kiszona (garstka ułożona na pastrami),
- roztopiony ser ementaler dajemy na kapustę.

Wykonanie:

Gotowa kanapkę zapiekamy z dwóch stron w opiekaczu, podajemy z ogórkiem kiszonym.

Ula Sobol

plus.nowiny24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.