Młodzi kucharze stawili czoło zupie krem i eskalopkom z wieprzowiny. Najlepsi z kraju gotowali
Na przyrządzenie dań mieli dwie godziny. 32 młodych kucharzy rywalizowało w ogólnopolskim konkursie, który odbył się w wasilkowskim OHP.
Zostało nam coraz mniej czasu - stresowała się Aleksandra Banaszak ze Śremu (woj. wielkopolskie).
Starannie umyła paprykę, a następnie drobniutko ją posiekała. - Na koniec przyozdobię nią eskalopki wieprzowe - opowiada dziewczyna.
Z kolei Natalia Marciniak ze Szczecina tarła jabłka i buraki na surówkę.
W dalszej części artykułu dowiesz się, co dokładnie musieli przygotować młodzi kucharze oraz jak im poszło. Wykup dostęp do naszego serwisu PLUS.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień