Inspekcja handlowa przebadała mięso w naszych sklepach. Czy mamy się bać?
Jesteście pewni, że w szale przedświątecznych zakupów kupujecie dobre mięso? Inspekcje handlowe w całej Polsce sprawdziły, jaka jest jego jakość. Wyniki nie wyszły najlepiej.
Z danych kontrolerów wynika, że niemal do co czwartej partii mięsa można mieć zastrzeżenia.
„Wiele produktów zawierało składniki, których nie powinno mieć, a badania laboratoryjne wykazały na przykład, że mięso wieprzowe garmażeryjne zawierało 60 proc.
CZYTAJ WIĘCEJ:
- W których sklepach były kontrole?
- Co wykazały kontrole?
- Jak rozpoznać zdrową szynkę?
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień