Kuchenne (r)ewolucje w bydgoskich szpitalach
Sprawdziliśmy: w największych bydgoskich szpitalach pacjenci mają prawo wyboru dania, oczywiście w ramach zaordynowanej im diety.
Przez ostatnie kilka lat wyraźnie zmieniły się zasady żywienia pacjentów, którzy są hospitalizowani. Coraz częściej (w ramach ustalonych dla nich indywidualnych diet) mają możliwość wyboru dania. Sprawdziliśmy największe bydgoskie szpitale.
W Centrum Onkologii od 6 lat funkcjonuje restauracja Fantazja, która żywi około 200 pacjentów i prawie 100 gości dziennie. Fantazja oferuje wiele dań, tak by trafić w gusty kulinarne pacjentów. Większość hospitalizowanych w centrum osób przychodzi na posiłki trzy razy w ciągu dnia w wyznaczonych godzinach. Natomiast ci, którzy muszą pozostać w salach, otrzymują posiłki dostosowane (również pod względem konsystencji) do ich stanu zdrowia.
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień