Nowa restauracja na ostatnim, 27. piętrze Altusa jest gotowa i od wtorku otwarta. Wypijemy tu kawę, zjemy krewetki w białym winie, a wszystko to ze wspaniałą panoramą rozciągającą się z okien. „27th Floor” to najwyżej położona restauracja w regionie.
Pod koniec roku w Altusie w Katowicach, najwyższym budynku w regionie, będzie oficjalnie działał hotel Courtyard by Marriott. Prace remontowe na hotelowych piętrach finiszują. Większość z pokoi jest już w standardzie Marriotta, tak samo jak piętro konferencyjne, lobby i recepcja na parterze. Gotowa - i otwarta od wczoraj - jest natomiast restauracja na ostatnim, 27. piętrze Altusa.
Jeszcze przed rokiem działał tu słynny Sky Bar. Teraz jest i bar, i restauracja, także tu serwowane są śniadania dla gości hotelu w Altusie. Wszystko to pod szyldem „27th Floor”. Restauracja zajmuje całe 27. piętro wieżowca, rozpościera się z niej widok na cztery strony świata (w Sky Barze był na dwie).
- Do odwołania, w okresie początkowym działania restauracji, nie planujemy voucherów dla gości spoza hotelu. Wystarczy powiedzieć w recepcji, że wybieramy się do restauracji i pracownicy pokierują do odpowiedniej ekspresowej windy, która łączy parter Altusa bezpośrednio z 27. piętrem - wyjaśnia Maciej Jaglarz, właściciel katowickiego Altusa.
„27th Floor” będzie „ogólnodostępne” od godz. 14 do 2 w nocy. Natomiast w godzinach porannych będą tu serwowane śniadania dla gości hotelowych.
W dalszej części:
- Na jakie strefy podzielony jest lokal
- Czy negocjacje z siecią Marriott są łatwe
- Galeria zdjęć lokalu oraz menu z cenami
Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.
-
Prenumerata cyfrowa
Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.
już od
3,69 ZŁ /dzień