"Gazeta Lubuska" Plus - wydanie z 21-22 maja 2016
Sprawdź o czym piszemy w weekendowym wydaniu "Gazety Lubuskiej" Plus:
Eksperymentujmy w kuchni, starajmy się poznać smaki
Większość nie wychodzi w kuchni poza kulinarną mapę Polski. To znamy, to jest bezpieczne, to umiemy. A przecież jest tyle rzeczy do spróbowania! Tyle dań do zrobienia w domu - przekonuje Mateusz Gessler.
Czytaj więcej...
Czerwony metal nie tylko jest niezbędny. Staje się też... modny
Po co nam miedź? Jest wokół nas i jest w... nas. Co ważniejsze, co i rusz odkrywamy dla niej kolejne zastosowania. Mało tego:miedź staje się... trendy. I wcale nie dlatego, że często udaje złoto.
Czytaj więcej...
To była rewolucja bez rewolucji
Gdy po pierwszym głosowaniu okazało się, że część radnych zagłosowała wbrew ustaleniom, losy nowej koalicji wisiały na włosku.
Czytaj więcej...
Derby lubuskie. To po prostu będzie uczta!
Żadnego kibica Stali czy Falubazu nie trzeba przekonywać, że derby to towar pierwszego gatunku, który nie wymaga kolorowej reklamy.
Czytaj więcej...
Czy na pewno chcecie, żeby straż i karetka do Was nie dojechały?!
Ratownicy czy strażacy powinni nam pomagać. Tymczasem coraz częściej użerają się ze szlabanami i bramkami.
Czytaj więcej...