Egzotyka z trawnika. Jedzenie jest wszędzie

Czytaj dalej
Fot. Małgorzata Genca
Dorota Krupińska

Egzotyka z trawnika. Jedzenie jest wszędzie

Dorota Krupińska

Pokrzywę i liście krwawnika dodać można do jajecznicy, a z liści chmielu zrobić gołąbki. Piliście lemoniadę chabrową i kisiliście płatki stokrotki? Lublin i okolice porastają jadalne rośliny, a dzika kuchnia ma coraz więcej zwolenników.

Justyna Pargieła zielarka i fitoterapeutka, rzeżuchę łąkowa dodaje do sałatek. Pesto przyrządza z podagrycznika. To tępiony chwast, który jest źródłem potasu i usuwa z organizmu nadmiar kwasu moczowego. Pisała pracę dyplomową na jego temat.

Pozostało jeszcze 93% treści.

Jeżeli chcesz przeczytać ten artykuł, wykup dostęp.

Zaloguj się, by czytać artykuł w całości
  • Prenumerata cyfrowa

    Czytaj ten i wszystkie artykuły w ramach prenumeraty już od 3,69 zł dziennie.

    już od
    3,69
    /dzień
Dorota Krupińska

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2024 Polska Press Sp. z o.o.