Burger Store - idealne miejsce na chwilę relaksu i świetne burgery
Burger Store znajduje się przy ul. Kopernika 5. Niewielki, przytulny lokal z miłą obsługą. Idealne miejsce na chwilę relaksu i świetne burgery, bo w karcie królują tylko burgery.
Burgerowania Burger Store powstała początkiem 2014 roku. Została założona przez dwóch braci z pasją do pysznego, szybkiego jedzenia idealnie wpisującego się w ideę slow food - podkreśla Kamila Rydz, manager Burger Store w Rzeszowie.
– Nasze menu składa się z kilkunastu rodzajów burgerów. Większość z nich opiera się na wołowinie rasy Angus. Dodatkowo każdy burger składa się z maślanej bułki wypiekanej z naszego przepisu przez zaprzyjaźnioną piekarnię, świeżych warzyw oraz sosu z autorskiego przepisu.
Kultowe pozycje w Burger Store to Cheese Bacon, Red Hot z sosem słodko ostrym z papryk m.in. habanero i słodkich jabłek oraz Peanut z masłem orzechowym i frużeliną wiśniową.
W menu znajdziemy również burgery: Classic, Chesse, Bacon, Cranberry, Cheese bacon, Bacon Carmel Onion, Bacon Cheeese Champignon, Vege, Chicken oraz Bogdan, Kozak, Laszlo i Bukiet. Burgery mają też różną wielkość: 100 g lub 200 g mięsa przed wysmażeniem.
Burger Store i Pastrami Store ujmuje nie tylko świeżym i pysznym jedzeniem, ale także sympatyczną i zawsze uśmiechniętą obsługą. W Burger Store można napić się wypasionej herbaty z miodem, sokiem imbirowym i plastrem pomarańczy nadziewanym goździkami, w Pastrami Store są herbaty Teapigs czyli herbaty z serii naparów ziołowych, pełne smaku prawdziwych owoców i liści. W obydwu lokalach zaś można napić się lekko gazowych lemoniad On Lemon m.in o smaku Gruszki czy Rabarbaru lub niemieckich Fritz o smaku Melon, Wiśni, Coli z pomarańcza.
Zarówno każdy burger jak i pastrami oferowany jest na miejscu, na wynos i na dowóz.
Przepis na Burger CLASSIC
Składniki:
- bułka maślana,
- mięso wołowe doprawione przyprawami (100 lub 200g na porcje) stopień wysmażenia według uznania,
- świeże warzywa: 2-3 plastry pomidora, cebula czerwona pokrojona w prążki, sałata, rukola i plaster konserwowego ogórka układamy na mięsie,
- sos BBQ.
Wykonanie:
Bułkę zapiekamy w opiekaczu aby była chrupiąca. Gotową polewamy sosem standardowym lub majonezem. Na bułkę kładziemy mieso i pozostałe składniki.
----
Zapraszamy do serwisu Kulinarna Mapa Rzeszowa