Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Restauracja LA SUEVA - jedna z najstarszych pizzerii w Rzeszowie zaprasza

Czytaj dalej
Ula Sobol

Restauracja LA SUEVA - jedna z najstarszych pizzerii w Rzeszowie zaprasza

Ula Sobol

Restauracja LA SUEVA znajduje się przy ul. 3 Maja 10 w Rzeszowie. Tak naprawdę LA SUEVA istnieje od 2001 roku, ale od 2010 roku właścicielami są Dorota i Przemysław Bodio.

– To jedna z najstarszych pizzerii w Rzeszowie. W 2010 roku LA SUEVA znajdowała się przy kinie Zorza. To już jest nasza trzecia lokalizacja przy ulicy 3 Maja. – Specjalizujemy się w kuchni z regionu Friuli Venezia Giulia.

We wnętrzu przytulnego lokalu goście mogą czuć się swobodnie. Atutem restauracji jest też miła i sympatyczna obsługa. – Cieszymy się też niezłą opinią dzięki, którek klienci do nas wracają – mówo Dorota Bodio. – Staramy się spełniać oczekiwania naszych klientów, dzięki czemu odwiedzają nas goście od 2 do 100 lat – dodaje z uśmiechem właścicielka restauracji.

W menu restauracji znajdziemy m.in. pizze: Margherita (oregano, ser, sos), Funghi (oregano, pieczarki, oliwki, ser, sos), Prosciutto Cotto(oregano, szynka, ser, sos), Parma (mozzarella, parmezan, rucola, szynka parmeńska, pomidor koktajlowy), Carbonara(sos biały, boczek, pieczarki, mozzarella, papryka).

Nowością w restauracji jest pizza Pera, w skład której wchodzi rucola, mix serów i gruszka. – To jedyna taka pizza w Rzeszowie – podkreśla Dorota Bodio.

W restauracji można również skosztować pysznych past (makaronów), a także Tortellini (pierożków) m.in. mięsne w sosie bolognese, posypane parmezanem, z serem ricotta i szpinakiem z warzywami w sosie śmietankowym, posypane parmezanem, z serem ricotta w sosie szpinakowo-śmietanowym, posypane parmezanem.

LA SUEVA kusi również pysznymi sałatkami i zupami. Serwuje szeroką gamę alkoholi.

Restauracja La Sueva współpracuje także z Włochami, dzięki czemu w menu jest zawsze smaczna włoska szynka, wyśmienite sery czy wysokiej jakości oliwa.

Dodatkiem do pysznych potraw jest magiczne miejsce, urządzone bardzo przytulnie o niezapomnianym klimacie. Natomiast nad całością oprócz sympatycznych właścicieli czuwa przyjazna i sympatyczna załoga: Sylwia, Dominika, Wera, Andzia, Mateusz i Oskar.

Zapraszamy!

PENNE POLLO E FUNGHI (MAKARON RURKI Z KURCZAKIEM I GRZYBAMI)

Składniki:
- makaron penne,
- pierś z kuczaka,
- mix grzybów,
- masło,
- natka pietruszki;
- śmietanka 18 proc.,
- przyprawy.

----
Zapraszamy do serwisu Kulinarna Mapa Rzeszowa

Ula Sobol

plus.nowiny24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.