Ekstra
Magazyn
Ekstra Magazyn

Najlepsze teksty z całej Polski, w każdy piątek dla wszystkich prenumeratorów Cyfrowych. Poznaj Ekstra Magazyn

Palce lizać - idealne miejsce dla łasuchów i miłośników lodów

Czytaj dalej
Ula Sobol

Palce lizać - idealne miejsce dla łasuchów i miłośników lodów

Ula Sobol

„Palce lizać” nieduży, ale przytulny lokal przy ul. Rynek 24, istnieje od lipca 2017 roku. To idealne miejsce dla łasuchów i miłośników lodów.

W sezonie letnim można skosztować tutaj pysznych lodów, i to aż w 12 smakach. Wśród nich królują lody m.in. śmietankowe, waniliowe, czekoladowe, pistacjowe, o smaku solonego karmelu czy też są lody oreo. Bardzo popularne są też owocowe sorbety o smakach m.in.: malinowym, truskawkowym czy mango. Właściciele chcą wprowadzić również lody wegańskie.

– Naszym założeniem jest, aby wszystko, co serwujemy w naszym lokalu było w 100% naturalne, bez żadnych konserwantów, polepszaczy smaków i sztucznych dodatków – podkreśla Justyna Skalska, współwłaścicielka „Palce lizać”. – Dbamy o to, żeby nasze lody były wytwarzane z najlepszych składników (mleka, śmietanki, owoców, prawdziwej czekolady).

W „Palce lizać” oprócz lodów można zjeść również domowe ciasta i desery.

– Słyniemy z serników, nie tylko klasycznych, ale również np. z musami czekoladowymi, orzechowymi oraz owocowymi – wylicza Justyna Skalska.

Dużym zainteresowaniem cieszy się również jedyna w swoim rodzaju włoska kawa Moak i aromatyczne herbaty w oryginalnych smakach, np. z dodatkiem ananasa w rumie czy płatków bławatka.

W menu „Palce lizać” są też naleśniki, pancakes, ciasteczka owsiane, tarty i kanapki, a także ciasta w wersji fit bez cukru, białej mąki i glutenu np. sernik na spodzie czekoladowo – jaglanym czy ciasto czekoladowe z pomarańczą.

- Pragniemy aby w naszym lokalu oprócz doskonałej jakości produktów panowała również domowa i przyjacielska atmosfera – podkreśla Ewa Wasilewska, druga współwłaścicielka.

Gorąca czekolada z musem malinowym

Składniki:
- 30 g czekolada,
- 130 ml mleko, maliny.

Wykonanie:
Czekoladę rozpuszczamy w podgrzanym mleku, maliny blendujemy i mieszamy wszystko razem, ozdabiamy bitą śmietaną i świeżymi owocami.

----
Zapraszamy do serwisu Kulinarna Mapa Rzeszowa

Ula Sobol

plus.nowiny24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.