Cocktail Culture lokal w Rzeszowie, w którym główne skrzypce grają koktajle

Czytaj dalej
Ula Sobol

Cocktail Culture lokal w Rzeszowie, w którym główne skrzypce grają koktajle

Ula Sobol

Cocktail Culture znajduje się w samym centrum rzeszowskiego Rynku (przy ul. Rynek 16/6). Przytulny, nowoczesny, z dwiema przestronnymi salami urządzonymi w eleganckim stylu z dbałością o najdrobniejsze detale, lokal istnieje na mapie Rzeszowa od 2014 roku.

To nie jest zwyczajny pub, ale jedyny lokal na Podkarpaciu, w którym główne skrzypce grają koktajle. Przy barze na ścianie wita nas napis „Kawa i alkohol są zawsze dobrym połączeniem. Nawet jeżeli występują osobno i o różnych porach dnia”. Tutaj właśnie koktajle i kawa mają dostarczyć gościom niecodziennych i niezapomnianych doznań smakowych.

– Dobra kawa i alkohol to moje pasje. To dwie rzeczy, które lubię i które razem doskonale się łączą.

W Cocktail Culture serwujemy ponadczasowe klasyki, najnowsze trendy w miksologii oraz autorskie kompozycje jak np. cieszące się dużym uznaniem naszych gości shoty o smaku najpopularniejszego polskiego ciasta szarlotki, deserowy drink o nazwie karmelove, czy twist na jednym z najpopularniejszych koktajli świata Fire Negroni wylicza Krystian Tomasik, właściciel Cocktail Culture.

- Staramy się zaspokajać wszystkie potrzeby naszych gości, dlatego często tworzymy drinki pytając o preferencje smakowe, ulubione alkohole itp.

Cocktail Culture proponuje swoim gościom sezonowe menu, które zmienia się w zależności od pory roku.

- W zimie szukamy cięższych, rozgrzewających smaków, dlatego w aktualnym menu znajdziesz m.in. imbir połączony z gruszką lub torfową whisky, mleczno deserowe kompozycje ze słonym karmelem czy cynamonową whisky – opowiada Krystian Tomasik. - Natomiast w lecie królują lekkie, owocowe smaki z niższą zawartością alkoholu. Nie zapominamy również o osobach które nie chcą spożywać alkoholu. W naszym menu zawsze mamy dział Moktajli a w naszej ofercie znaleźć można ciekawe i mało spotykane napoje.

W Cocktail Culture barmani dużą uwagę przykładają do sposobu serwowania, który ma przyjemnie zaskoczyć oraz opowiedzieć jakąś historię.

- Smak, zapach, wygląd - wszystkie te elementy są ważne i mają za zadanie pobudzić nasze zmysły

– dodaje z uśmiechem właściciel lokalu.

Krystian Tomasik, któremu praca za barem sprawia wielką przyjemność podkreśla, że zależy mu, aby każdy w lokalu czuł się bardzo swobodnie i przytulnie jak w domu.

- Jesteśmy lokalem dla osób ciekawych świata, szukających jakości oraz nowych doznań – dodaje właściciel Cocktail Culture.

W 2017 r. prestiżowy magazyn Esquire umieścił Cocktail Culture na liście ich zdaniem 25 najlepszych koktajl barów w Polsce. Opinię tą potwierdzają również bardzo dobre komentarze gości na różnych portalach społecznościowych.

Cocktail Culture to nie tylko miejsce z różnorodnymi drinkami oraz pyszną kawą, ale z niepowtarzalnym, ciepłym klimatem. I nie dziwi mnie fakt, że ludzie tutaj wracają. Jeżeli jeszcze nie byłeś w tym miejscu musisz koniecznie to nadrobić.

Przepis na Wódkę Collins

Składniki:

Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz wody sodowej szejkujemy, przelewamy do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Na koniec dolewamy wodę gazowaną, ozdabiamy skórką z cytryny lub owocami pasującymi do wódki.

-----
Zapraszamy do serwisu Kulinarna Mapa Rzeszowa

Ula Sobol

plus.nowiny24.pl

Polska Press Sp. z o.o. informuje, że wszystkie treści ukazujące się w serwisie podlegają ochronie. Dowiedz się więcej.

Jesteś zainteresowany kupnem treści? Dowiedz się więcej.

© 2000 - 2019 Polska Press Sp. z o.o.